Penkkipunnerrus laskuri

Käytä penkkipunnerrus laskuria määrittääksesi maksimisi toistomäärä

Penkkipunnerrus laskuri on hyvä työkalu jonka avulla voit laskea oman penkkipunnerrus maksimisi kätevästi ja nopeasti ilman manuaalista laskemista. Syötä vain tarvittavat tiedot, ja laskuri tekee loput.

Tangossa painoa
kg
Toistot
kpl

Penkkipunnerrus laskuri - Miten se toimii?

Penkkipunnerrus laskuri toimii laskemalla maksimitoistomääräsi käyttäen matemaattista kaavaa, joka perustuu syöttämiisi tietoihin. Yleisesti käytetty kaava on Epleyn kaava, joka on yksi monista kaavoista, jotka on suunniteltu arvioimaan yhden toiston maksimipaino toistomääristä. Tämä kaava on seuraava:

Maksimitoistomäärä = Paino * (1 + (Toistot / 30))

Tässä kaavassa “Paino” on se paino, jota käytit suorittaessasi tietyn määrän toistoja, ja “Toistot” on kyseisten toistojen määrä. Kaava antaa suuntaa antavan arvion maksimitoistomäärälle, mutta on tärkeää huomata, että se on vain arvio. Tarkka maksimitoistomääräsi voi vaihdella riippuen monista tekijöistä, kuten lihasvoimasta, tekniikasta ja harjoittelusta.

Penkkipunnerrus ja sen hyödyt

Penkkipunnerrus on voimaharjoitus, jossa henkilö makaa selällään penkillä, pitäen käsissään painoja, ja työntää ne suorille käsilleen ylöspäin. Tämä liike vahvistaa pääasiassa rintalihaksia, olkapäitä ja hauiksia, mutta myös muita ylävartalon lihaksia, kuten tricepsit ja yläselkä, sekä keskivartalon lihaksia, kuten vatsalihaksia, käytetään liikkeen suorittamiseen.

Penkkipunnerrus on yksi suosituimmista ja tehokkaimmista voimaharjoituksista, koska se kehittää monia ylävartalon lihasryhmiä samanaikaisesti. Tämä on erityisen hyödyllistä urheilijoille ja kuntoilijoille, jotka haluavat parantaa ylävartalon voimaa ja lihasmassaa. Lisäksi penkkipunnerrus kehittää myös lihasten ja nivelten stabiliteettia, mikä voi auttaa vähentämään loukkaantumisriskiä muissa liikkeissä.

Penkkipunnerrus on myös monipuolinen liike, jota voidaan muokata käyttämällä erilaisia painoja ja kahvoja, jolloin se sopii erilaisiin tavoitteisiin ja kykyihin. Lisäksi se on suhteellisen helppo oppia ja suorittaa oikein, mikä tekee siitä hyvän valinnan myös aloittelijoille.

Maksimisykkeen huomiointi penkkipunnerruksessa voi auttaa optimoimaan harjoittelun tehokkuutta ja turvallisuutta. Maksimisyke on korkein syke, jonka sydän voi saavuttaa intensiivisen harjoituksen aikana. Tämä arvo voi vaihdella yksilöllisesti, ja se voi muuttua iän, sukupuolen, fyysisen koon ja kunnon tason mukaan. Maksimisykkeen huomioiminen penkkipunnerruksessa voi auttaa sinua määrittämään oikean intensiteetin harjoitukseen, mikä voi auttaa optimoimaan harjoittelun tehokkuutta ja vähentämään loukkaantumisriskiä. 

Kokeile tätä maksimisyke laskuria, voit arvioida maksimisykkeesi perustuen ikääsi.