kilometrikorvaus laskuri

Laske nopeasti kilometrikorvaukset

Kilometrikorvaus laskuri auttaa laskemaan auton käytöstä aiheutuvat kustannukset. Se on helppo ja nopea tapa laskea kilometrikorvauksen määrä oikein. Käyttämällä laskuria varmistat, että saat oikean korvauksen ja säästät aikaa ja vaivaa.

Valitse vuosi jona työmatka on ajettu (kilometrikorvaus nousi vuodenvaihteessa 2023)
Select a vehicle
Select a vehicle
Valitse taulukosta mahdolliset korotusluokat
Autoon kiinnitettynä tai mukana on työtehtäviin liittyen
Onko mukana muita matkustajia joiden kuljetus on työnantajan vastuulla?
Syötä kilometrit

Mikä on kilometrikorvaus laskuri

Kilometrikorvauslaskuri on kätevä apuväline auton käytön aiheuttamien kustannusten laskemiseen. Laskurilla voi helposti laskea kilometrikorvauksen määrän ja säästää aikaa ja vaivaa. Käyttämällä laskuria voi varmistaa, että kilometrikorvaukset ovat oikein laskettu ja maksimoida korvausten määrän.

Mitkä tekijät vaikuttavat korvattavaan summaan?

Kilometrikorvauksen määrä vaihtelee useiden tekijöiden mukaan, kuten ajoneuvon käyttöiän, polttoainekustannusten ja matkakilometrien mukaan. Vuonna 2021 kilometrikorvaus oli 44 senttiä kilometriltä, kun taas vuonna 2022 se oli 46 senttiä kilometriltä ja vuonna 2023 se on 53 senttiä kilometriltä. Kannattaa huomioida myös, että vuoden vaihtuessa ratkaisee ajon ajankohta, ei laskutuspäivämäärä.

kilometrikorvaus laskuri auttaa sinua laskemaan korvattavan määrän

Kilometrikorvauslaskuriin voi lisätä erilaisia korotuksia, kuten hinattavista laitteista, mutta näiden tulee liittyä työtehtäviin. Peräkärryn käyttö vain “huvin vuoksi” ei oikeuta ylimääräisiin kilometrikorvauksiin. Metsäautoteitä koskeva korotus koskee vain kyseisessä maastossa ajettuja kilometrejä, ei automaattisesti koko matkaa.

Asunnon ja vakituisen työpaikan välisestä matkasta ei voi maksaa verovapaita kilometrikorvauksia, vaan nämä kulut voi erikseen vähentää henkilökohtaisessa verotuksessa halvimman kulkuneuvon mukaan. Yleensä tämä tarkoittaa julkista liikennettä.

Työnantaja ei ole velvollinen maksamaan kilometrikorvauksia, mutta maksaminen ja korvausten koko perustuu sopimuksiin (työ- ja työehtosopimus) tai vakiintuneeseen käytäntöön. Verohallinnon päätös on maksimimäärä, jonka voi maksaa verovapaasti.

Kuinka kilometrikorvaus laskuria käytetään?

Kilometrikorvaus laskuri on kätevä apuväline työmatkan aiheuttamien kustannusten laskemiseen. Se auttaa työntekijöitä ja yrittäjiä saamaan oikean määrän korvausta ajoneuvolla tehdyistä työmatkoista. Kilometrikorvaukset ovat verovapaita tuloja ja niiden määrä perustuu Verohallinnon vahvistamaan kilometrikorvausmäärään.

Kilometrikorvauslaskurin käyttö on helppoa ja vaivatonta. Syötä vain matkan pituus ja mahdolliset korotukset, ja laskuri antaa sinulle tarkan summan, jonka voit ilmoittaa verottajalle korvauksena. Muista kuitenkin, että kilometrikorvauksia voi saada vain työmatkoista. Muissa tilanteissa, kuten asiakastapaamisissa tai liikematkoilla, matkakulut on eriteltävä ja korvattava erikseen.

Taulukko matkustamiskustannusten korvausten enimmäismääristä 2024

 
KulkuneuvoKorvauksen enimmäismäärä
auto

57 senttiä kilometriltä, jota korotetaan

  • 10 senttiä kilometriltä perävaunun kuljettamisesta autoon kiinnitettynä
  • 15 senttiä kilometriltä silloin, kun työn suorittaminen edellyttää asuntovaunun kuljettamista autoon kiinnitettynä
  • 29 senttiä kilometriltä silloin, kun työn suorittaminen edellyttää taukotuvan tai vastaavan raskaan kuorman kuljettamista autoon kiinnitettynä
  • 4 senttiä kilometriltä sellaisista autossa kuljetettavista koneista tai muista esineistä, joiden paino ylittää 80 kiloa tai joiden koko on suuri
  • 4 senttiä kilometriltä, jos palkansaaja työhönsä kuuluvien tehtävien vuoksi kuljettaa autossa koiraa
  • 12 senttiä kilometriltä silloin, kun työn suorittaminen edellyttää liikkumista autolla metsäautotiellä tai muulta liikenteeltä suljetulla tienrakennustyömaalla, kyseisten kilometrien osalta
moottorivene, enintään 50 hv100 senttiä kilometriltä
moottorivene, yli 50 hv145 senttiä kilometriltä
moottorikelkka138 senttiä kilometriltä
mönkijä130 senttiä kilometriltä
moottoripyörä44 senttiä kilometriltä
mopo23 senttiä kilometriltä
muu kulkuneuvo14 senttiä kilometriltä

Yhteenveto

Kilometrikorvauksen laskeminen on tärkeä osa auton käytön aiheuttamien kulujen hallintaa. Kilometrikorvauksen suuruus vaihtelee vuosittain, ja se riippuu monista eri tekijöistä, kuten ajoneuvon ikä, käyttötarkoitus ja polttoainekustannukset. Vuonna 2021 kilometrikorvauksen suuruus oli 44 senttiä kilometriltä, kun taas vuonna 2022 se oli 46 senttiä kilometriltä ja vuonna 2023 se on 53 senttiä kilometriltä. On kuitenkin hyvä muistaa, että kilometrikorvauksen määrään vaikuttaa myös ajon ajankohta, ei pelkästään laskutuspäivämäärä.

Kilometrikorvauksen laskeminen voi olla monimutkaista, mutta se on tärkeää, jotta voit saada oikean määrän korvausta auton käytöstä aiheutuneista kustannuksista. Kilometrikorvauslaskurin avulla voit laskea tarkasti, kuinka paljon voit saada kilometrikorvausta matkasta. Kilometrikorvauslaskurin käyttö on helppoa ja nopeaa, ja sen avulla voit saada selville matkasta aiheutuvat kustannukset ja kilometrikorvauksen määrän eri tilanteissa.

Huomioi, että kilometrikorvaus laskuri on vielä toistaiseksi asetettu vuoden 2023 asetuksiin. Päivitämme mahdollisimman nopeasti laskurin. Korvaus nousi vuonna 2024, se on nyt 57 senttiä per kilometri.

Kilometrikorvaukset 2024 – Usein kysytyt kysymykset | UKK

Kilometrikorvaus on korvaus, joka maksetaan henkilölle, joka käyttää omaa autoaan työmatkoihin tai työtehtävien suorittamiseen. Kilometrikorvauksen määrä riippuu matkan pituudesta ja käyttötarkoituksesta. Yrittäjät ja ammatinharjoittajat voivat myös saada kilometrikorvausta, kun he käyttävät omaa autoaan yritystoiminnassa. Kilometrikorvaus on tärkeä osa auton käytön aiheuttamien kustannusten hallintaa, ja sen avulla voidaan saada korvausta auton käytöstä aiheutuneista kustannuksista.

Auton kilometrikorvaus on vähennyskelpoinen kulu verotuksessa, mikä tarkoittaa sitä, että se voi vähentää henkilön verotettavaa tuloa. Verotuksessa käytetään yleensä Verohallinnon vahvistamaa kilometrikorvaussummaa, joka on tällä hetkellä 0,57 euroa kilometriltä.

Kyllä, yrittäjä voi maksaa itselleen kilometrikorvauksia, kun hän käyttää omaa autoaan yritystoiminnassa. Kilometrikorvaus on yrittäjälle verotonta tuloa, kun se ei ylitä Verohallinnon vahvistamaa kilometrikorvaussummaa.

Yrittäjän tulee kuitenkin muistaa, että kilometrikorvaus on vähennyskelpoinen kulu yritystoiminnassa, mutta se ei ole yksityiskäytössä vähennyskelpoinen. Lisäksi yrittäjän tulee pitää kirjaa ajopäiväkirjasta ja liittää se verotukseen.

Yrittäjän kannattaa käyttää Verohallinnon vahvistamaa kilometrikorvaussummaa, sillä se on helpompi ja selkeämpi tapa käsitellä kilometrikorvauksia. Jos yrittäjä haluaa maksaa itselleen korkeampaa korvausta kuin Verohallinnon vahvistama summa, ylimenevä osa lasketaan yrittäjälle veronalaiseksi tuloksi.

Kilometrikorvaus alkaa yleensä heti, kun henkilö lähtee ajamaan työtehtäviin tai työmatkalle omalla autollaan. Korvaus maksetaan matkan pituuden perusteella, ja sen suuruus määräytyy Verohallinnon vahvistaman kilometrikorvaussumman mukaan. Kilometrikorvauksen määrä voi vaihdella vuosittain, ja se voi olla verovapaa tai verollinen riippuen siitä, onko korvaus ylittänyt Verohallinnon määrittämän rajan.

Yrittäjät ja ammatinharjoittajat voivat myös saada kilometrikorvausta, kun he käyttävät omaa autoaan yritystoiminnassa. Kilometrikorvaus on silloin verotonta tuloa, jos se ei ylitä Verohallinnon vahvistamaa kilometrikorvaussummaa.